Дончева закачи ген. Атанасов в кръга “Монтерей”

Новините

01-11-2009, 17:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Имам основания да смятам, че генерал Атанас Атанасов от ДСБ има връзка с кръга „Монтерей”. Това обяви в предаването „На 4 очи” по Нова телевизия поразяващата уста на БСП Татяна Дончева.

 

Смятаната доскоро за близка с тъмносиния генерал ексдепутатка атакува остро Атанасов и обяви, че освен за връзките си с „Монтерей” Атанасов ще трябва да отговаря за това кой е вкарал и легендирал Алексей Петров в службите и е направил от него офицер.
„Генерал Атанасов ще трябва да каже той ли легендира Алексей Петров и кога е имал връзка с него”, отсече претендетката за стола на Станишев в БСП. Тя бе категорична, че тепърва ще дойдат отговорите на въпросите като какъв Алексей Петров е записан в ляв проект и е станал съветник на шефа на ДАНС и човек, който е имал достъп до кабинета на експремиера Сергей Станишев, какъвто не са имали депутатите от БСП.
Повод за гневната словесна атака на Дончева бе интервю на Атанасов, в което той твърди, че, за да спечели битката за лидер на БСП, Дончева разчитала на Бриго Аспарухов, Алексей Петров и Иван Чобанов.

 


Вътрешнопартийната подкрепа в битката за председателския пост в БСП от Бриго Аспарохув Дончева определи като комплимент. С Алексей Петров ексдепутатката обяви, че има коректни, но достатъчно дистанцирани отношения, а контактите с ген. Иван Чобанов устатата Дончева прати в „личната сфера”.
В същото предаване тя обяви, че няма представа защо му е било на Алексей Петров да връчва доклада на премиера Бойко Борисов, но обясненията, които си давала сама за себе си, били страшни.


„Много широк кръг хора са имали достъп до този доклад и са вкарани доста съчинители”, коментира Дончева. Според нея било недопустимо от страна на бившето правителство съпругата на лидера на ГЕРБ Цветан Цветанов да работи на позиция в ДАНС, която да й позволява да участва в писането на доклади от този тип.
В ефира на Нова Дончева обяви, че проблемът на България не е ДАНС, нито докладът, а разбитото МВР, оглавено от „момче, завършило ВИФ”, което няма оперативен опит и визия за промяна.


В студиото на Цветанка Ризова Дончева припомни, че бившият вътрешен министър Румен Петков е блокирал парламентарната подкомисия за контрол на службите още преди създаването на ДАНС.


Иде лустрация в ДАНС, предупреди Дончева. Тя обаче бе категорична, че процесът не бива да върви с двоен аршин и, ако изобщо го има, да бъде валиден не само за агенцията, а за военното разузнаване и магистратурата.


„Аз съм против лустрацията в ДАНС и службите, защото големият проблем в момента е липсата на професионален капацитет и на можене и тя няма нищо общо с ДС”, отсече Дончева и не пропусна да удари ГЕРБ за това, че вкарват бивши агенти на ДС в листите си, а не спират да обясняват, че са врагове на ДС.